Spanien, Gijon till La Coruna


Att vakna upp i Spanien söder om Biscaya gav oss känslan av att redan vara framme vid målet. 20-25 grader i sittbrunnen, härlig cykeltur i värmen och på kvällen en fantastisk restaurang.
Hela den spanska kusten har ovanligt bra väder just nu. Normalt är det kallt, regnigt och blåsigt. Gijon är lite av centrum för spansk cider, så på alla restauranger cerverar man cider genom att kyparen håller flaskan högt över huvudet och glaset i armen rakt ner. Det skvätter och stänker när de häller men man menar att det ger en extra luftning som ger bättre smak.


Konsten att hälla upp en cider på restaurangen Tierra Astur i Gijon

Den norra Spanska kusten är fantastiskt härlig med fina hamnar och en vacker kust att segla utmed. Vår plan var nu att segla mot
La Coruna men att inte segla så långa sträckor varje dag utan vi vill komma till en ny hamn på eftermiddagen så vi skulle hinna med en liten utflykt.
Efter Gijon blev det Cudillero. En liten skyddad fiskehamn med en spännande insegling mellan pirar och klippor.
dsc_1305

dsc_1319

Nästa hamn blev Ribadero och dagen efter Viviero. I Viviero provade vi Runes nyinköpta drönare och filmade hamnen.

Så var det då dags för sista delsträckan till La Coruna. Vi startade strax innan tidvattnet var så lågt att vi inte skulle komma ut ur hamnen pga tidvattnet. Sagta skingrade sig det grå molntäcket och vi fick en härlig segling de ca 50nm. Framme i La Coruna la vi oss i den inre hamnen precis nedanför torget. Alltid lika trevligt med lite stadsliv och vimmel som kontrast till öppet hav.
Nu ska vi ta det lugnt några dagar och troligtvis så fortsätter vi söderut mot Portugal på tisdag 1 november.