Guernsey till Camaret sur Mer & starten på resan över Biscaya


Nu var det återigen dags att bryt mot regeln att inte segla iväg på eftermiddagen. Nu var det inte strömmarna som styrde oss utan beräkningen att när vi kommer fram ska det vara ljust.
img_0208
Till Camaret sur Mer var det 130nm och vi valde den hamnen för att det är en strategisk plats inför korsbandet av Biscay.
Enligt väderprognosen skulle vi få bra väder om vi startade tidigt på tisdag den 18 oktober.Det är precis en vecka tidigare än när vi för 10 år sedan korsade Biscaya. Då seglade vi in i en orkan med vindar på 33 m/s. Det är vingad som blåser i nästan 120 km/h. Vill man prova på hur det känns kan man sticka ut huvudet genom fönstret när man åker på motorvägen när det regnar.
Enligt prognosen skulle det vara stark vind på förmiddagen men den skulle avta och vrida till vår fördel. När det på eftermiddagen fortfarande inte skett några förändringar i vädret tog vi det säkra före det osäkra och ändrade kurs mot en hamn lite längre österut. Rune på Vesper seglade samtidigt som oss medans Oda på Snuppa hade seglat iväg tidigare på morgonen.
img_0210

,