Estepona (22 januari 2017)

Det är ingen högsäsong på solkusten i mitten på januari. Många restauranger och hotell är stängda, men de som är öppna ligger ofta fint till vid stranden eller vid något soligt litet torg. Men som svensk är vi rätt glada när solen skiner och det är 20-24 grader varmt. Kanske lite korta dagar men vi klagar inte.
Dagens inställda segling byttes mot marknad cykelutflykt och middag vid stranden.

På vår cykeltur hittade vi en vacker stadsdel med typisk spansk arkitektur när den är som finast. Dessutom hade varje liten gata sin speciella färg på alla blomkrukor.

Posted by | View Post | View Group

Klintholm till Cuxhaven

Vi lämnade Klintholm och klipporna på Møn 16 augusti tidigt på morgonen för att segla ner till Rødby. Varför Rødby, där är det väl inte mysigt?

Utsikten från sittbrunnen i Rødby.

Utsikten från sittbrunnen i Rødby.


Nej men därifrån går färjan till boardershop i Puttgarden och det var ju länge sedan vi åkte färja?.
Alla viner fanns till provsmakning. Något för Systembolaget att ta efter???

Alla viner fanns till provsmakning. Något för Systembolaget att ta efter???


Men tillbaka till Shela på kvällen var det dags att ta tag i problemet med den strejkande dieselgeneratorn. Utan den fungerar inte spisen så då får man koka äggen i vattenkokaren. Men det fungerar väl också. Efter mycket felsökande så är det nog så att bränslepumpen börjar ge upp. Det löstes genom att koppla in den på samma bränslefilter som motorn så att den gör det första jobbet att pumpa upp diesel till filtret. Nu har det fungerat i tre dagar utan problem?.

17 augusti lämnade vi Rødby för att segla till Kiel. Lugnt fint väder med sol och halvvind. Men ibland när vi seglar trodde jag att Rene studerade sjökortet på vår iPad. Efter ett tag frågade jag varför hon har hörlurar, det är väl inget ljud till sjökortet??

Nej det var inte sjökort hon studerade. Hon tittade på serien "The good Wife" Hon är på avsnitt 8 av 22. Jag måste säga att hon lärt sig massor av bra saker?

Nej det var inte sjökort hon studerade. Hon tittade på serien ”The good Wife” Hon är på avsnitt 8 av 22. Jag måste säga att hon lärt sig massor av bra saker?


Efter slussning in i Kielkanalen väntade drygt 50nm motorgång. Inte det mest spännande även om god mat alltid piggar upp.
God mat och dryck minskar enformigheten.

God mat och dryck minskar enformigheten.

En del har så stor båt att de kan ta med bilen!

En del har så stor båt att de kan ta med bilen!

Framme i Cuxhaven blev det en öl, skål!

Framme i Cuxhaven blev det en öl, skål!

Posted by | View Post | View Group

Møn – fantastiska kalkklippor

Møn i Danmark har alltid stått på Renes ”bucketlist”. Så check på den!

Kalkklipporna på Møns ostliga kust är verkligen värt ett besök. Branta vita kalkklippor som störtar brant ner mot havet och där nere är det fullt med fina flintastenar. Vi vandrade längs leden ovanför klipporna för att sedan ta oss ner till vattnet och tillbaks till utgångspunkten. Lite vadande bland sjögräs och maneter gjorde att vi efteråt luktade som en hel musselbank och jag är helt säker på att vi var de enda som barfota och med lite blöta shorts gick runt inne på utställningen.
image

Vi fick också tips om att besöka Slottet i Liselund. Ett slott från 1700-talet med halmtak. Dessutom en parkträdgård på 33 hektar (330.000 kvm). Många stora välklippta gräsmattor, så jag undrar hur många som bara har till uppgift att klippa gräs?
image
image

Varje dag som vi är i hamn är målet att göra någon fysisk aktivitet. Hitintills har det blivit cykling, ca 2-3 mil per dag.

Posted by | View Post | View Group

Vi drar nu……

Tisdag den 7 juli lämnade vi Svinninge. Vår långresa skulle börja med lite semestersegling och att som turister besöka Stockholm. Samtidigt som vi fick tid att träffa familj och vänner för lite ”hejdå” träffar.
DSC_0752

Vi lämnade sedan Stockholm den 15 juli för att sakta ta oss ner efter den svenska kusten. Tex besökte vi fantastiskt mysiga Trosa, en plats vi aldrig tidigare besökt med båt. Vi fick också Renes syster Anna som trevligt resesällskap ända ner till Arkösund.

Hela resan ner till Ystad har bjudit på fint seglingsväder. Men i Ystad vände det. När vi skulle segla vidare mot Danmark valde vi att ligga kvar och invänta trevligare väder. Så den 12 augusti lämnade vi Ystad för att segla till Møn i Danmark.

Posted by | View Post | View Group